Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВВчерашното изказване на президента Румен Радев

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВВчерашното изказване на президента Румен Радев
Коментари Харесай

Проф. Коларова: Колкото е силен ходът на Румен Радев, толкова е и рисков

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

Вчерашното изявление на президента Румен Радев и поръчката за втори мандат бяха мощен политическик ход, само че като подобен той съдържа и огромна степен риск. В този случай президентът се декларира като основа в обща платформа анти ГЕРБ, както в предизборната акция, по този начин и в бъдещия парламент. 

Това коментира  в ефира на бТВ Румяна Коларова.

Тази поръчка за присъединяване в президентските избори за втори мандат толкоз рано и то преди още да се знае какъв е слудващия парламент, припомня за повтаряне на нещо, на което бяхме очевидци - едно ритуално коленичене пред президенттството, с което започнаха вълните на митинга. Той в някаква степен чака същото ритуално вземане предвид от страна на партиите, които ще бъдат съществени играчи в предизборната акция, изясни тя. 

Президентът не сплотява партиите в коалиция против ГЕРБ, а желае да им даде платформа. И в това отношение съшото прави Българска социалистическа партия, същото се пробва да прави Демократична България. Т.е. Радев в някаква степен се подрежда като състезател редом с тези два ясно заявили се политически обекта, счита проф. Коларова. 

Румен Радев не просто дублира Българска социалистическа партия в желанието си да направи политически план против ръководството, само че конкурира партията. От друга страна е рисково за него, в случай че се окаже, че нито една от значимите партии не поддържа неговата поръчка. Например не виждам по какъв начин Слави Трифонов ще коленичи пред президентството. Демократична България нямам доверие да направи този ход. Така че може да се окаже, че хода на президента ще увисне в празното пространство с поддръжката на водачи на маргинални обединения, разяснява тя.

 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР